+381 66 6616 424
info@mdbeautywellnessspa.rs

Masaže

Spa

Prednosti masaža?

Na stranu što predstavlja uživanje, masaža ima i brojne pozitivne efekte po zdravlje. Donosimo vam pet odličnih razloga da se počastite masažom, naročito ako osećate da stres uzima danak pred praznike.


Masaža pozitivno utiče na opšte stanje organizma, dokazano je i naučnim studijama. Kvalitetna masaža uz adekvatnu tehniku najbolje je rešenje za relaksaciju i osveženje celog tela.

OSLOBADJA NAPETOSTI I UBLAŽAVA BOLOVE

Masaža će vam ublažiti bolove, naročito one koji su posledica stresa i "sedećeg" stila života, kao što su bolovi u leđima posle celog dana u kancelariji. Čak i osobe koje pate od hroničnih bolova mogu osetiti trenutno poboljšanje, pošto će simptomi biti ublaženi, pokazuju naučna istraživanja. Pacijenti koji imaju dijagnozu fibromijalgije ili artitisa trebalo bi da se posavetuju sa lekarom i razmotre terapeutske masaže kao vid lečenja.

POZITIVNO UTICE NA MENTALNO ZDRAVLJE

Brojne studije pokazale su da masaže mogu da pomognu i kod brojnih tipova poremećaja raspoloženja. Dokazano je da masaže ublažavaju napetost koji izaziva anksioznost, a pomažu i osobama koje pate od depresije, jer dodir ima i terapeutsko dejstvo, pružajući emocionalnu utehu.

POPRAVLJA KVALITET SNA

U studiji sprovedenoj na Univerzitetu u Majamiju, utvrđeno je da osobama koje pate od poremećaja u spavanju pomažu dve masaže nedeljno u trajanju od 30 minuta. Ispitanici koji su učestvovali u istraživanju prijavili su značajno poboljšanje kvaliteta sna nakon nekoliko nedelja.

Ranija istraživanja su pokazala da masaža podiže nivo serotonina u krvi, a ovaj hormon je jako važan za zdrav i kvalitetan san.

UBRZAVA OPORAVAK KOD SPORSTSKIH POVREDA

Masaža ne samo da će ubrzati oporavak ako vučete neki staru povredu, već će i ublažiti upalne procese u organizmu, povećaće fleksibilnost mišića i time smanjiti rizik od novog povređivanja.

Sportska masaža može biti usmerena na tretman starih povreda, ili na poboljšanje izdržljivosti i fleksibilnosti tela.

PODSTIČE IMUNITET

Masaža doprinosti boljoj cirkulaciji krvi, pa i belih krvnih zrnaca, koja nas štite od infekcija.

Masaže

Antistres masaža

Antistres masaža predstavlja kombinaciju terapeutske i relaks masaže i idealan je način da se opustite nakon dugog i napornog dana.

Pored toga sto pomaže opuštanju od stresa,ova masaža se koristi za uspostavljanje ravnoteže,ali i za uklanjanje napetosti i bolnih stanja.Za ovu masažu se koriste posebna anti-stres ulja koja imaju efekat aromaterapije,jer putem čula mirisa utiču na centralni nervni sistem,u smislu opuštanja i relaksacije.

Masaže

Relax masaža

Relax masaža je blaga, prijatna ručna masaža kojom se postiže opuštanje organizma, sjedinjavanjem protoka energije. 

Opuštanjem mišića i ligamenata, poboljšanjem cirkulacije na svim nivoima tkiva, smanjuje se fizička i psihička napetost. Zbog okrepljujućeg i umirujućeg dejstva na telo, masaža se može raditi svakoga dana.
Dubinskim čišćenjem kože I pilingom se odstranjuje sloj mrtvih ćelija na licu i otklanja nečistoća nagomilana u porama, a sam tok tretmana se prilagođava individualnim potrebama kože klijenta.
Loading...
© Sva prava zadržana 2023. MD Beauty Wellness&Spa
Web dizajn | WebDiz Studio
envelopeusersmartphone